Talentennieuws


18/19 januari 2020
Babs Molenkamp wint zilver op de Dutch Open

In Eindhoven vond afgelopen weekend het grootste judotoernooi van Nederland plaats met meer dan tweeduizend deelnemers uit voornamelijk West-Europa. Babs haalde de finale voor meisjes onder 15 jaar en 63+ kg. Zij verloor daarin uiteindelijk van Cadet uit Groot Brittannië. Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!
 

14 december 2019
Daniek van den Bos zwemt zich in de prijzen

Eind november waren er de Gelderse A Kampioenschappen waarbij Daniek 2x aan de start kwam, 50 vlinder en op de 50 vrije slag zwom ze een pr.
Vorig weekend waren er de Gelderse B kampioenschappen waar ze koos om op 4 afstanden te starten. Te weten 100 vl, 100 wissel, 100 vrij en 50 rug verdeelt over 2 dagen. Op de 100 vlinder wist ze zich met wel 4 seconden te verbeteren waardoor ze van een 17de plek naar de 3de plek zwom. Ook op de 100 wissel wist ze zich met ruim 2 seconden te verbeteren waardoor ze van de 24ste plek net op de 4de plek eindigde. Op dag 2 wist ze met de 50 rug ook de 4de plek te halen. Ook met het mixed estafette team zwommen ze er 2,5 seconden af. Oftewel een mooi zwemweekend met een bronzen medaille en 2 oorkondes rijker.
 

28 november 2019
Goede zwemprestaties Delphine van Putten

Goede zwemprestaties van Delphine van Putten bij de Gelderse Kampioenschappen korte baan in Nijmegen.
Ze had zich voor 5 afstanden gekwalificeerd en heeft in al haar afstanden een nieuw persoonlijk record gezwommen. Haar beste prestatie was op de 200 schoolslag waar ze
6e is geworden.
 

12 november 2019
Zilver voor Roos Schoemaker

Roos Schoemaker, klas A2TB, heeft afgelopen weekend het tennis JT Zilver in Wierden op haar naam geschreven.
 

4 november 2019
Simon Harmsma 5e en 7e op het WK Dammen In Turkije


Afgelopen zondag werd, na een week dammen in het Turkse Izmir, het jeugd Wereld Kampioenschap afgesloten met het Blitz toernooi. Simon won van Lapchuk (Wit-Rusland), Naraliyev (Kazachstan) en de Rus Akhmetzyanov. Remises tegen Europees kampioen Golubajev (Litouwen), Bakulins (Letland), Saikhandelger (Mongolië), Deriglazov (Rusland) en Mitrevics (Letland). Simon verloor van de Rus Ilin. Een prima prestatie maar zelf was Simon niet zo tevreden: "Ik laat een gewonnen stelling tegen de latere kampioen Deriglazov lopen en verlies onnodig op de klok tegen Ilin. Dat kost mij een podiumplaats." Typische dingen die gebeuren bij zo'n sneldamtoernooi na een zware week dammen. Toch een verdiende mooie 5e plaats voor de 14-jarige Culemborger.
Het podium: 1. Deriglazov  2. Golubajev  3. Ilin.
Simon was onderdeel van Team NL wat bestond uit 26 spelers, 4 coaches en 12 meereizende ouders. Een grote oranje delegatie die 10 dagen in Izmir verbleef.
In het gewone toernooi begon Simon goed door op maandag te winnen van David Mezo (Hongarije) om de dag er na zijn plusscore weer in te leveren bij de ontketende Nederlander Machiel Weistra, de latere wereldkampioen. Daarna vier remises tegen Tuvshin Batshuk (Mongolië), Berke Yigittürk (Nederland) en de Letten Vsevolods Mitrevics en Nikita Bakulins. Tegen deze laatste werd door mooi drukspel een gewonnen positie bereikt maar die liet Simon helaas door zijn vingers glippen. Toen een mooie winstpartij tegen Arslan Akhmetzyanov (Rusland) met een flankcentrum aanval, gevolgd door remises tegen Daniil Aharkov (Oekraïne) en Rokas Banevicius (Litouwen). Tien punten en een mooie 7e plaats. Het podium: 1. Weistra  2. Ilin  3. Banevicius.
Simon kan terugkijken op een geslaagd WK waarin hij in 7 dagen tegen 9 nationaliteiten heeft gespeeld, dat op zich is al vrij uniek, ook in de damwereld.
 

20 oktober 2019
Michelle wint brons op Alta Valtellina Trophy

Michelle Velzeboer heeft uitstekend gepresteerd op de shorttrack Alta Valtellina Tropy in Bormio, Italië. Deze wedstrijd had een sterke bezetting met naast de schaatsers uit West-Europa ook veel Oost-Europese deelneemsters en zelfs uit Canada. Michelle werd 2e op de 500 meter met een nieuw persoonlijk record, onder de 45 seconden, net geen toernooi record. Dat was voor de Canadese die won. De 1000 meter zette Michelle op haar naam, in een zeer spannende race wist ze tweeduizendste van een seconde eerder te finishen dan de Slowaakse Filipova. In het eindklassement haalde Michelle de 3e plek.