Inloggen en wachtwoorden


Leerlingen


Office365, portaal en Somtoday
Als je wachtwoord gaat verlopen, kan je dit vanaf iedere computer/chromebook aanpassen.
Wanneer je ingelogd bent op Office365 kies je rechts boven op je eigen account: Mijn account/Beveiliging & Privacy beheren/wachtwoord. De rest wijst zichzelf.

Kan je opeens niet meer inloggen op het leerlingenportaal, dan is waarschijnlijk je wachtwoord verlopen. Laat één van je ouders een mail sturen naar
systeembeheer@kwc-culemborg.nl onder vermelding van jouw leerlingnummer en je ontvangt op datzelfde mailadres een tijdelijk wachtwoord. Hiermee log je eerst in in Office365. Je wordt dan direct gevraagd een nieuw wachtwoord aan te maken. Dit wachtwoord moet bestaan uit 8 tekens en minimaal een hoofdletter, een kleine letter, een cijfer en een bijzonder teken.

De leerlingen loggen in met hun Office365-account van het KWC en zijn dan ook voor Somtoday ingelogd. 

Leermiddelen
 
Oplossing Chromebook
 • Klik in chrome op de 3 puntjes rechtsboven en kies voor instellingen
 • Je komt in het scherm instellingen, scrol hier helemaal naar beneden en klik op Geavanceerd
 • Scrol weer helemaal naar beneden en kies daar voor de optie Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden
 • Sluit de chromebrowser af en probeer opnieuw om bij je digitale lesmiddelen te komen.
 • Alternatief: probeer een andere browser
Oplossing PC
 • Klik in chrome op de 3 puntjes rechtsboven en kies voor Geschiedenis
 • Klik links op Browser gegevens wissen
 • Kies Geavanceerd
 • Kies voor periode minimaal 7 dagen
 • Sluit de chromebrowser af en probeer opnieuw om bij je digitale lesmiddelen te komen.
 • Alternatief: probeer een andere browser
Ouders
 

Voor ons ouderportaal en toegang tot Somtoday is de inlogprocedure als volgt.
U ontvangt zodra uw zoon of dochter is gestart op het KWC een mail met daarin een activatiecode voor het ouderportaal. Uw e-mailadres is uw gebruikersnaam en moet uniek zijn. Het is dus niet mogelijk als er twee ouders/verzorgers zijn geregistreerd in ons leerlingadministratiesysteem bij beiden hetzelfde e-mailadres op te geven.
U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in het ouderportaal via Somtoday - Telefoon & e-mail.

Kunt u niet meer inloggen en werkt het ook niet als u kiest voor ‘Wachtwoord vergeten’, verwijder dan de geschiedenis en cookies.
Lukt het inloggen dan nog steeds niet, meld dit dan aan: ​leerlingenadministratie@kwc-culemborg.nl onder vermelding van uw naam, de na(a)m(en) van uw kind(eren) en het te gebruiken e-mailadres. 

De gebruikersnaam is altijd het e-mailadres.


Somtoday app


Vanaf schooljaar 2020-2021 is de Somtoday app voor leerlingen en ouders niet meer in gebruik omdat deze niet meer alle functionaliteit toont die het KWC inzet ter ondersteuning van het onderwijsproces. Somtoday ELO is via de browser op elk apparaat te gebruiken en vervangt de app. Door de inlogpagina van Somtoday of het portaal op het startscherm van de telefoon of tablet te zetten, kan deze snel worden geopend.


Personeel
 

Wachtwoord wijzigen
Als je wachtwoord gaat verlopen kun je dit wijzigen vanaf iedere computer/chromebook. Wanneer je ingelogd bent op Office365 klik je rechtsboven op het icoontje van je account en kies je: Mijn Account/Beveiliging en privacy/Wachtwoord. De rest wijst zichzelf.

Wachtwoord vergeten?
Als je je wachtwoord vergeten bent kun je via Office365 een nieuw wachtwoord aanvragen.
Op het inlogschermpje van Office365 staat de optie “Wachtwoord vergeten?” De rest wijst zichzelf.
Om dit mogelijk te maken dien je wel eenmalig een e-mailadres of telefoonnr. in te voeren, dit verzoek komt “vanzelf” wanneer je je aanmeldt bij Office365.