TTO op het KWC


Op elke afdeling

Op het KWC kun je tweetalig onderwijs volgen op elke afdeling. Graag vertellen we daar meer over. Hieronder twee redenen waarom het KWC uniek is.

1. Kansen
Op het KWC kijken we naar resultaten maar ook naar hoe jij je voelt. Wij geven je graag de kans om een extra uitdaging uit te proberen. De band met je groep en je docenten vinden wij heel belangrijk en die stimuleren we door de vele tto-activiteiten.

2. Je bent een wereldburger
Tijdens reizen en uitwisselingen ontmoet je jongeren en volwassenen uit de hele wereld. Je doet mee aan Engelstalige activiteiten zoals een High Tea of Engelstalig theater. Op het KWC komen internationale onderwerpen terug in het hele lesprogramma en word je opgeleid tot wereldburger.Voorlichting

Wil je meer weten?

De open lesavond tto én de open lesavond gymnasium zijn op
donderdag 4 februari  2021 van 19.00 – 21.00 uur
.


Op de Open Lesavond volgen leerlingen uit groep 8 een les Latijn waarin zij kort kennismaken met de taal, de grammatica en de cultuur van de Romeinen. De ouders van deze leerlingen kunnen “speeddaten” met een docent Klassieke Talen over het gymnasium op het KWC. 
De voorlichting voor het tweetalig onderwijs vindt plaats op
donderdag 4 februar 2021 van 19.00 - 20.30 uur.

Voor vmbo-b/k/tl is deze avond op locatie Gershwinhof 1.

Voor havo, atheneum & gymnasium is deze avond op locatie Beethovenlaan 1. Tijdens deze voorlichting wordt er ook informatie verstrekt over het gymnasium (zowel TTO als Nederlandstalig).

Jullie (leerlingen van groep 8) krijgen informatie over TTO en/of gymnasium en jullie volgen enkele lessen in het Engels en/of een lesje Latijn.

Ouders zijn ook van harte welkom. Voor hen is er een apart programma.

Aanmeldformulier TTO vmbo

Aanmeldformulier TTO havo 

Aanmeldformulier TTO ath. gymn. en Nederlandstalig gymnasium

(Aanmelden kan medio december 2021)

Kosten

De organisatie en de extra activiteiten voor tto brengen extra kosten met zich mee. Wanneer deze kosten tot problemen leiden is het mogelijk om contact op te nemen met de conrector van de betreffende afdeling om geïnformeerd te worden over mogelijke financiële ondersteuning

Voor informatie over tto en plaatsing in tto kun je mailen met WOR@kwc-culemborg.nl, Renda Wolthaus, coördinator tvwo, voor havo met ZIN@kwc-culemborg.nl, Naser Zarghami, coördinator thavo en voor vmbo met LAI@kwc-culemborg.nl, Ingrid Larmené, coördinator tvmbo.

Meer info over tto? Kijk op: ik kies TTO