Gymlessen

Tot aan de herfstvakantie wordt er buiten gesport op ons mooie, grote grasveld wat direct aan de school ligt. Daarnaast maken we zo nu en dan gebruik van de atletiekbaan en de kunstgras voetbalvelden. Alle leerlingen hebben een KWC-shirt en korte donkere broek aan en zorgen voor goede gymschoenen (sportieve schoenen met profiel).
We bieden verschillende sporten aan in de buitenperiode en sluiten elke lessenreeks af met een beoordeling. Denk hierbij aan de sporten:

- Atletiek (o.a. sprint, kogelstoten, speerwerpen, duurloop, verspringen, discus, KWC-loop)
- Spel (o.a. voetbal, hockey, softbal, handbal, monokorfbal)

Na de herfstvakantie gaan we naar binnen en maken we gebruik van onze vijf (!) gymzalen en een fitnesszaal die allen aan de Beethovenlaan zitten, in de school dus!
Hierbij dragen de leerlingen ook hun KWC-shirt, korte broek en zaalschoenen. We vinden het belangrijk dat leerlingen op goed schoeisel sporten om de kans op blessures te verkleinen.
In de zaal bieden we de volgende sporten aan die we ook weer afsluiten met een beoordeling:

  • Turnen (o.a. mini trampoline springen, ringzwaaien, acrogymnastiek)
  • Spel (unihockey, basketbal, volleybal, badminton, tik- en afgooispelen)
  • Bewegen op muziek

En verder nog:

  • Zwemmen in de brugklas (tien lessen vaardigheden oefenen)
  • Keuze voor sportklas of sportmoment
  • Toernooien (zie de sportagenda)

De gymlessen worden gegeven door: Meneer Baas, Meneer Van den Berg, Meneer Boode, Meneer Boot, Meneer Bos, Meneer Burggraaff, Meneer Eschbach, Meneer Gerritsen, Mevrouw Knauff, Meneer Salakory, Mevrouw Salden en Mevrouw Van Zutphen.