Kunststofproject Bk/Kt-2


Geplaatst op:  31-01-2019


 

Tijdens de KWC-week op donderdag 24 januari hebben de leerlingen van de tweede klas Bk en Kt met grote inzet gewerkt aan het Kunststofproject van Centrum Jongeren Communicatie Chemie. Dit project werd geleid door Mario Swaanen, Manager Technische Operaties bij Gradient Compounds.

Deze thematische les sloot aan op een eerdere les in november. Toen hebben de leerlingen uit de tweede klas Bk en Kt afval nieuw leven ingeblazen door het een nieuwe functie te geven.

Gedurende de les hebben de leerlingen geleerd wat kunststof is en welke rol dit speelt in hun dagelijks leven. Daarnaast stond deze les ook in het thema van duurzaamheid, hoe schoon is kunststof eigenlijk en waar wordt het nou eigenlijk van gemaakt?

Door middel van verschillende spellen, raadsels en opdrachten zijn de leerlingen tot hun antwoorden gekomen en wisten zij de code te kraken.  Voor de allerlaatste opdracht werden de leerlingen uitgedaagd om een zo mooi mogelijke sleutel te maken van kunststof. Het winnende team per klas won voor ieder in het groepje het bordspel Meander

Ga terug