Globaland vmbo B/K/TL-2


Geplaatst op:  13-11-2018


 

Maandag en dinsdag zijn de tweedejaars VMBO basis, kader en TL bezig geweest met het project Globaland. In dit project leren de leerlingen een (ontwikkelings)land te besturen. Door spelletjes te spelen verdienden de leerlingen punten die ze uit konden geven aan de ontwikkeling van hun land. 
Per dag werden er in de klas twee spellen gespeeld. Ze mochten bouwen met lego, verschillende filmscènes maken. Actief bezig zijn in de gymzaal of korte filmpjes kijken. 
De leerlingen zijn super enthousiast beziggeweest. De eerste prijs was een avondje bowlen met je groepje bij Event Center Culemborg. Deze prijs is gewonnen door “Groenland”. De tweede prijs was een pizza eten bij Domino’s en deze is gewonnen door “Nongzada”. Gefeliciteerd en veel plezier met jullie prijs. 

  

Leerling quotes:

“Wij hadden een keer maar 48 globa’s verdiend. Dat was veel te weinig om goed te kunnen verdelen dus dat was best wel balen."

“Ieder land wilde iets anders en ging voor wat het beste was voor zijn land. Dat was soms best een beetje lastig tijdens de onderhandelingen."

“In het begin dacht ik dat het heel saai ging worden maar het was heel leuk en leerzaam!”

  

Ga terug